Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerfria kakor

Vi är många som vill dra ner på det vita sockret i bakning och matlagning. Och visst går det att baka gott utan socker! Det finns en mängd olika sockeralternativ som ersätter vanligt vitt socker, men det går också att utesluta socker helt och hållet och ersätta med frukt av olika slag. Prova till exempel att göra sockerfria havrekakor gjorda på banan. Sötman får du både genom bananen och havren som är naturligt söt. Addera lite vaniljpulver och kanel och du har en kaka som passar både till fikat och mellanmålet. En annan frukt som är tacksam att använda istället för socker i bakverk är torkade dadlar. Att baka sockerfria kakor med dadlar passar extra bra till chokladbaserade bakverk som kladdkaka och kokosbollar. Fantastiskt gott och sött!


Blanda allt i en matberedare och kör tills en degboll bildats. Dela degen i 5 delar och rulla ut till fingertjocka längder. Dela varje längd i 4 bitar. Gör 2 snitt i varje bit, doppa i kanel och bö...

20

Blanda mjöl + diabet +bakpulver rör i smör och mjölk kavla degen 1½cm tjock tag ut kakor med ex snapsglas grädda i 200 grader dela kakorna med gaffeltorka på eftervärmen...


Dela äggen och vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt äggulorna och Suketter Strö växelvis under fortsatt vispning. Blanda bakpulvret med mjölet och vänd försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten....


Ugn: 200 Skålla och mal mandeln. Vispa ägg och sötningsmedel riktigt pösigt. Blanda sedan mandel, potatismjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner i äggsmeten. Smöra ett bakplåtspapper och v...


Skålla och mal mandeln. Blanda med sötningsmedel och grädde till önskad konsistens och smaka försiktigt av med mandelessens. Blanda mandelmassan med 2 äggvitor till en smidig smet och klicka ut 12 ka...

2 h
12

Sätt ugnen på 175°. Smält choklad och smör i en skål över vattenbad eller i micron. Ställ åt sidan och låt svalna lite men rör i den så att den inte stelnar. Vispa socker och ägg pösigt (blir inte...

2

Botten: Rör smör och socker poröst. Tillsätt resten och rör ihop till en smet. Bred ut smeten i en långpanna ev. klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i ca. 30 minuter, pröva med sticka...

35
2

Mixa smör, mjöl och vaniljsockret till en smidig deg. Rulla ut till en längd och dela i 20 jämnstora bitar. Forma bitarna till ovala kakor och tryck ut dem med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg och...

20
1

Ugnsvärme 175 grader Smält smöret och låt det svalna. Rör i yoghurten, äggen ett i taget, sötningsmedel och kanel. Sikta ner mjölet blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet. Bred ut hälften i...


Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Smält smöret och tillsätt vattnet. Tillsätt vätskan till de torra ingredienserna och rör så lite som möjligt. Smörj en springform och bröa med kokosflingo...

45 min
10

Smält smöret. Mal nötter och mandel. Rör ihop alla ingredienser till en smet och bred ut den i en liten smord och bröad långpanna. Grädda i 200 graders ugnsvärme i ca 15 minuter....


Sätt ugnen på 225 grader. Lös upp jästen i mjölken och värm till 37 grader tillsammans med smöret. Arbeta in resten av ingredienserna. Avgör själv om du vill söta lätt med god honung, socker ell...

16-20

Blanda havregryn, farinsocker, vetegroddar, hackad mandel, bakpulver och salt. Rör ihop äggvita och yoghurt. Tillsätt yoghurtröran till havregrynsblandningen och rör om till en grynig massa. Spara...

50 min
8-12

Börja med att med bakplåtspapper täcka bottnen i en form med löstagbar kant (24 cm i diameter). Lägg hela pappersarket på bottnen och kläm fast ringen. Låt papperet som hamnar utanför vara kvar. Det...

8

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.