Ingen skillnad i smaken utan vanligt socker och så mycket nyttigare.
Instruktioner
- Skala och riv morötterna fint.
Skålla, skala och finhacka mandeln.
Blanda mandel, mjöl, bakpulver och sötningsmedel i en skål.
- Hacka i smöret till en grynig massa, tillsätt morötter och ägg. Blanda till en jämn smet och bred ut smeten i bakpappersklädd långpanna (25x30 cm).
Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter på 175 grader.
- Stjälp upp den färdiga kakan på nytt bakpapper och drag av bakpappret från gräddningen. Låt kallna under duk.
- Glasyr:
Rör ost och smör. Smaksätt med sötningsmedel.
Bred ut krämen över kakan och garnera med rostade mandelspån. Skärs i lämpliga bitar
Publicerat den
13 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ledsen att behöva säga det men......baka inte dessa. De smakade inte alls bra, tvärtom och varför blanda i smör i philadelfiaosten? Det blev ju bara klumpar av smör som inte ville lösa upp sig.