Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerfria pepparmint chocolate cups

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Det här godisgottet är liksom väldigt, väldigt enkelt att göra. Väldigt. Och smakar helt ljuvligt. Sockerfria chocolate cups med en cashewfyllning med pepparmintsmak. Eller en touch av pepparmint kan vi säga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att blötlägga cashewnötterna. Många säger minst 2 timmar, jag är för otålig och låter dem ligga i ca 30 minuter och det går fint.
  2. Värm sedan upp vatten i en kastrull och ställ en skål över, smält kokosolja, sötning och kakao i ett vattenbad. Ta under tiden fram 8 stycken muffinsformar, gärna i silikon, och smörj dem med kokosfett. Häll över cirka 1 till 2 matskedar i vardera form och ställ in i frysen.
  3. Häll nu av vattnet från cashewnötterna och lägg ner dem i en bunke med resterande ingredienser till fyllningen, mixa med en stavmixer tills du fått en slät kräm. Du kan behöva skrapa ner fyllningen från kanterna under tiden du mixar.
  4. Ta fram formarna med chokladbotten och fyll formarna med cashewkräm. Hacka sedan upp pistagenötterna och toppa dina cups med hacket, eller med choklad om du har något över. Ställ sedan in i frysen och låt dem sätta sig i ca 40 minuter.
  5. Ta fram dem ur frysen cirka 5-10 minuter innan de ska ätas!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.