- Serverar: 8 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
Det här godisgottet är liksom väldigt, väldigt enkelt att göra. Väldigt. Och smakar helt ljuvligt. Sockerfria chocolate cups med en cashewfyllning med pepparmintsmak. Eller en touch av pepparmint kan vi säga.
Instruktioner
- Börja med att blötlägga cashewnötterna. Många säger minst 2 timmar, jag är för otålig och låter dem ligga i ca 30 minuter och det går fint.
- Värm sedan upp vatten i en kastrull och ställ en skål över, smält kokosolja, sötning och kakao i ett vattenbad. Ta under tiden fram 8 stycken muffinsformar, gärna i silikon, och smörj dem med kokosfett. Häll över cirka 1 till 2 matskedar i vardera form och ställ in i frysen.
- Häll nu av vattnet från cashewnötterna och lägg ner dem i en bunke med resterande ingredienser till fyllningen, mixa med en stavmixer tills du fått en slät kräm. Du kan behöva skrapa ner fyllningen från kanterna under tiden du mixar.
- Ta fram formarna med chokladbotten och fyll formarna med cashewkräm. Hacka sedan upp pistagenötterna och toppa dina cups med hacket, eller med choklad om du har något över. Ställ sedan in i frysen och låt dem sätta sig i ca 40 minuter.
- Ta fram dem ur frysen cirka 5-10 minuter innan de ska ätas!
Publicerat den
27 oktober 2015
Liknande recept
Skriv kommentar