Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerfria saffransmuffins

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Saffransmuffins gjorda på havregryn och erytriol (sötningsmedel). Jag har även tillsatt Macapulver, vilket är en stärkande rotsak. Macapulver, som har en ganska kymig smak som påminner om palsternacka, köper du på hälsokost. Den kymiga smaken döljs effektivt av de andra smakerna i detta recept. Som matolja har jag använt druvkärnolja, men du kan använda vilken olja du vill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka mandeln. Spara lite av mandeldrycken och alla russinen till senare. Mixa samman mandeln och alla övriga ingredienser, och låt det stå och suga åt sig vätskan i en timme.
  2. När en timme gått, kontrollera om smeten blivit för tjock, och om den är för tjock tillsätt då resten av mandeldrycken och mixa lite till. Rör ned russinen i smeten. Portionera ut smeten i muffinsformar.
  3. Grädda i 180 grader i mitten av ugnen i 12-15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.