Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerfria syltkakor

(10 kommentarer)  
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Smaskiga och lite slankare kakor – till och med sylten är sockerfri. Och det känns inte att de är sockerfria.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader.
  2. Hacka samman matfettet med sötningsmedel, vaniljsocker och 2 dl vetemjöl. (Börja med den lilla mängden mjöl, då mjölet sväller när degen vilar). Arbeta samman till en deg.
  3. Rulla ut degen till en rulle, ca 3 cm i diameter. Lägg rullen kallt några timmar.
  4. Skär rullen i knappt 1/2 cm tjocka skivor. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och gör en fördjupning i mitten. Klicka lite sylt i fördjupningen.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter eller tills kakorna fått fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • lolitta 30 juni 2009

    Har du tänkt på att med vaniljsocker är dom inte SOCKERFRIA och kan alltså inte ätas av diabetiker

  • Sprock 1 juli 2009

    Kan delvis hålla med föregående talare, men alltså det är ju inte direkt kopiösa mängder socker...

  • beda 3 juli 2009

    Jo det försvinner i gräddningen

  • unni 3 juli 2009

    Sockerfria??? Vaniljsocker och sötningsmedel????? Sötningsmedel är sötare än vanligt socker och lagras i kroppen, bättre att använda vanligt socker i mindre mängd.

  • funnyfanny 15 oktober 2009

    Jag är diabetiker och jag tvivlar på att du dör om du äter en kaka med vaniljsocker i. Den lilla mängden gör varken till eller från. Sen är det väl inte meningen att man ska äta alla på en gång. Jag tycker att de verkar goda och ska prova dem! Blir perfekta till kaffet efter lördagspromenaden! =)

  • PethraD 20 december 2009

    Gjorde dessa åt sonen dom har diabetes trots vaniljsocker då vi inte tror att denna lilla tesked får några större konsekvenser. Goda i alla fall!

  • olrob56 13 december 2010

    Man blir irriterad av att läsa alla dumma komentarer. Denna försvinnande lilla mängd vaniljsocker fördelad på 25 kakor gör absolut ingenting för en diabetiker. Det finns heller ingen forskning som visar att sötningsmedel är skadligt eller lagras i kroppen. Detta enligt diverse läkare och diabetessköterskor.

  • eke85 17 maj 2012

    Ett jätte bra recept! Blir jätte fina kakor :) VILL man inte ha vaniljsocker kan man änvända vaniljpulver (finns i små burkar, ett svart pulver) men den lilla mängden för ingenting! Har gjort om detta recept med flera varianter lite kakao, apelsinskal alla blev prefekta!

  • Hehe11 28 augusti 2012

    Goda sockerfria kakor! Så enkla att göra. Jag gjorde dem mjölkfria också genom att välja mjökfritt margarin. Gick bara bra.

  • greddan 6 november 2018

    Supergoda kakor,jag använde vanilpulver,samt bara bär(sockerfri sylt),kommer att göra dom fler gånger

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.