Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerfritt äppelmos i bakmaskin

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Som diabetiker har jag svårt att hitta bra och goda recept som är sockerfria och utan artificiellt sötningsmedel. Efter lite olika prov och resultat kom jag fram till detta recept som även fungerar bra som fruktpuré till småbarn. Då utelämnas givet vis konserveringsmedel och askorbinsyran ersätts med pressad citron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skala och riva äpplen på den grova sidan på rivjärnet. Se till att inte riva så något av kärnhuset kommer med.
  2. Häll i alla ingredienser utom natriumbensoaten i bunken till din bakmaskin.
  3. OBS! Börja med en liten mängd vatten och späd efter hand. Mängden vätska i receptet är beroende på hur mycket vätska äpplena släpper. Jag brukar börja med hälften av vattnet.
  4. Starta maskinen på ditt marmeladprogram
  5. och när det bara är ett par minuter kvar så tillsätt natriumbensoaten som du rört ut i lite av äppelmoset. Natriumbensoaten får inte koka mer än max en två minuter, för då kan en besk smak uppstå.
  6. Slå över det varma äppelmoset på väl rengjorda burkar och förslut direkt!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.