Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerhjärtan

 
Skriv ut

Gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader
  2. Rör ihop socker och smör tills det är mjukt. Blanda i ett ägg i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Blanda därefter ner detta i sockersmörblandningen. Till sist blandas mjölken ner. Låt degen stå i kylskåp över natten.
  3. Kavla ut degen och använd hjärtformade pepparkaksformar för att stansa ut kakorna. Grädda i ca 10 minuter.
  4. Garnering till sylthjärtan Tag två kakor i samma storlek. Använd en mindre pepparkaksform för att få ett hjärtformat hål i mitten på den ena halvan. Lägg gelé på det undre hjärtat och lägg på det andra hjärtat med hål i. Häll på lite extra gelé i hålet. Sikta på florsockret.
  5. Glasyr till enkla hjärtan Blanda florsocker med saften, bred glasyren över de hjärtformade kakorna eller spritsa prickar på dem. Detta är en stor deg kan halveras

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.