Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerkaka

 
Skriv ut

Sockerkaka gjord med Lindahls Turkisk Yoghurt eller Grekisk Yoghurt...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg, socker, rasp och saft efter ½ apelsin eller citron pösigt. Använd elvisp, högsta hasighet i minst fem minuter.
  2. Sikta mjöl, vaniljsocker och bakpulver ihop. Blanda växelvis ner mjölblandningen och yoghurten i äggsmeten.
  3. Var noga med att få en jämn och slät deg. Det går att använda elvisp på lägsta hastighet.
  4. Häll i en smord och bröad kakform, ca 1½ liter. Grädda kakan i 170 grader ca 50 min.
  5. Låt vila i fem minuter innan kakan tages ur formen. Låt svalna före servering.
  6. Garnering: Strö lite rasp av apelsin eller citron på sockerkakan

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.