- Serverar: 7-15 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Saftig sockerkaka, bara att blanda ihop och in i ugnen!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en avlång form eller rund hålform, ca 1 ½ liter.
Smält matfettet och låt det svalna. Eller låt det ligga framme i rumstemperatur tills det är mjukt och smidigt.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker eller citronskal. Rör ner blandningen i äggsmeten. Tillsätt matfettet och vätskan. Rör om tills smeten är jämn och slät. Häll den i formen. Grädda sockerkakan i nedre delen av ugnen 35-40 minuter.
- Tips: Öppna ej ugnsluckan för tidigt när du lagt kakan i ugnen. Den sjunker då ihop. Känn med en grillpinne efter ungefär 30 minuter.
Publicerat den
25 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gjorde den här sockerkakan idag och den blev toppen! Riktigt saftig och god. Sockerkaka funkar i alla lägen. Tack för ett toppenrecept. //Christina
jättebra sockerkaka. jag gjorde lite fel ordning, men den blev ändå superb!!
väldigt god och enkel:)
Gillade den, var som andra redan skrivit god och enkel. Skulle inte kalla den för något utöver det vanliga, men ändå ett bra grundrecept och gillade resultatet.
Har aldrig innan riktigt lyckats med sockerkaka tills jag provade detta recept. Väldigt saftig och god!
Underbart enkelt recept. Jag brukar ha i lite citronsaft och frusna blåbär för extra piff!
Blev bra trots bakpulverslut, fick tips av mamma mia om bikarbonat istället.Nyss flyttat o en låda saknades.Den med mått o el-visp o formar. Klippte av p en sirapsflaska o fick mått .Hitta nt eldfast o en ballongvisp. DET GÅR visst ej att misslyckas med det här receptet. Mitt manuellt hopvevade resultat : se bild
Gjorde kakan en dag var jag skulle ha gäster.. Jag tycker att den är lätt att göra och att den är jättegod.. Jag kan verkligen rekommendera den..
använder denna som grund till att göra tårta :) får se om det funkar xD
Mycket god kaka! Jag kokar upp smör och mjölk enligt ett gammalt recept.