Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerkaka

(10 kommentarer)  
Sockerkaka Sockerkaka
  • Serverar: 7-15 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Saftig sockerkaka, bara att blanda ihop och in i ugnen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en avlång form eller rund hålform, ca 1 ½ liter. Smält matfettet och låt det svalna. Eller låt det ligga framme i rumstemperatur tills det är mjukt och smidigt. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker eller citronskal. Rör ner blandningen i äggsmeten. Tillsätt matfettet och vätskan. Rör om tills smeten är jämn och slät. Häll den i formen. Grädda sockerkakan i nedre delen av ugnen 35-40 minuter.
  2. Tips: Öppna ej ugnsluckan för tidigt när du lagt kakan i ugnen. Den sjunker då ihop. Känn med en grillpinne efter ungefär 30 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • TinaY 10 mars 2009

    Gjorde den här sockerkakan idag och den blev toppen! Riktigt saftig och god. Sockerkaka funkar i alla lägen. Tack för ett toppenrecept. //Christina

  • margusta 1 juli 2009

    jättebra sockerkaka. jag gjorde lite fel ordning, men den blev ändå superb!!

  • liillin 15 januari 2010

    väldigt god och enkel:)

  • CrazyPaulina 25 januari 2010

    Gillade den, var som andra redan skrivit god och enkel. Skulle inte kalla den för något utöver det vanliga, men ändå ett bra grundrecept och gillade resultatet.

  • Mauritza 25 februari 2010

    Har aldrig innan riktigt lyckats med sockerkaka tills jag provade detta recept. Väldigt saftig och god!

  • micron 12 september 2010

    Underbart enkelt recept. Jag brukar ha i lite citronsaft och frusna blåbär för extra piff!

  • Pian2 18 november 2011

    Blev bra trots bakpulverslut, fick tips av mamma mia om bikarbonat istället.Nyss flyttat o en låda saknades.Den med mått o el-visp o formar. Klippte av p en sirapsflaska o fick mått .Hitta nt eldfast o en ballongvisp. DET GÅR visst ej att misslyckas med det här receptet. Mitt manuellt hopvevade resultat : se bild

  • Danskii 10 januari 2012

    Gjorde kakan en dag var jag skulle ha gäster.. Jag tycker att den är lätt att göra och att den är jättegod.. Jag kan verkligen rekommendera den..

  • Chillit 17 september 2012

    använder denna som grund till att göra tårta :) får se om det funkar xD

  • Lisa Westerberg 18 september 2020

    Mycket god kaka! Jag kokar upp smör och mjölk enligt ett gammalt recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.