Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerkaka á la Piña Colada

 
Skriv ut

Jag hade en period då jag var som närmast besatt av Malibu cocoslikör - självklart fick den också vara huvudingrediensen när jag en dag fick för mig att baka!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker tills det är vitt och pösigt. Smält smöret och häll i spriten. Blanda ner i äggsmeten. Krossa/finfördela ananasen och rör ner i smeten. Blanda bakpulver och vetemjöl och rör försiktigt ner tillsammans med de övriga ingredienserna. Smöra en form och ta riven kokos istället för ströbröd. Häll smeten i formen och ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 25-35 minuter. Känn med en sticka för att kolla om kakan är klar. Stickan ska inte bli kladdig!
  2. En mycket god kaka som i stort sett alla tycker om! Alkoholen försvinner i ugnen så även småbarn kan smaka – Smetresterna är dock för vuxna enbart!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.