Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerkaka eller muffins i modern tappning

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Med råsocker, extra fint vetemjöl och flytande margarin i degen och gräddas de sedan i muffinsbleck kan du få den höga formen och big size-muffins.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att smörja en sockerkaksform om du skall baka sockerkaka. Det går extra lätt med flytande margarin.
  2. Om du skall baka muffins: sätt muffinsformar på en plåt eller dubbla muffinspappersformar i ett muffinsbleck.
  3. Sätt ugnen på 175° för sockerkaka, 225° för muffins.
  4. Vispa ägg och råsocker pösigt.
  5. Hetta upp mjölken. Rör ner den och matfettet i äggsmeten.
  6. Tillsätt citronskalet. Rör försiktigt ner mjölet, som blandats med russin om du så önskar. Kraftig omrörning ger seg kaka!
  7. Fördela smeten i muffinsformarna eller häll den i sockerkaksformen. Vill du ha bär i muffinsen, kan du lägga dem mitt i varje muffinsform. Eller sticka ner en äppleklyfta i varje muffins.
  8. Grädda sockerkakan i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Muffins gräddas mitt i ugnen, ca 10 minuter.
  9. Tips: Varm vätska ger saftig kaka. Är vätskan kall blir sockerkakan lätt torr och höjer sig mest på mitten.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • kerztin 21 juni 2011

    Ska det inte vara något bakpulver?? Vågade inte testa...

  • Sprock 4 juni 2012

    Jag blandade 2 tsk bakpulver i mjölet, men det är möjligt att MrsC menar sk \'self-raising-flour\', där bakpulver redan är tillsatt. Superrecept f ö, tack! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.