Med råsocker, extra fint vetemjöl och flytande margarin i degen och gräddas de sedan i muffinsbleck kan du få den höga formen och big size-muffins.
Instruktioner
- Börja med att smörja en sockerkaksform om du skall baka sockerkaka. Det går extra lätt med flytande margarin.
- Om du skall baka muffins: sätt muffinsformar på en plåt eller dubbla muffinspappersformar i ett muffinsbleck.
- Sätt ugnen på 175° för sockerkaka, 225° för muffins.
- Vispa ägg och råsocker pösigt.
- Hetta upp mjölken. Rör ner den och matfettet i äggsmeten.
- Tillsätt citronskalet. Rör försiktigt ner mjölet, som blandats med russin om du så önskar. Kraftig omrörning ger seg kaka!
- Fördela smeten i muffinsformarna eller häll den i sockerkaksformen.
Vill du ha bär i muffinsen, kan du lägga dem mitt i varje muffinsform. Eller sticka ner en äppleklyfta i varje muffins.
- Grädda sockerkakan i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Muffins gräddas mitt i ugnen, ca 10 minuter.
- Tips:
Varm vätska ger saftig kaka. Är vätskan kall blir sockerkakan lätt torr och höjer sig mest på mitten.
Publicerat den
2 mars 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ska det inte vara något bakpulver?? Vågade inte testa...
Jag blandade 2 tsk bakpulver i mjölet, men det är möjligt att MrsC menar sk \'self-raising-flour\', där bakpulver redan är tillsatt. Superrecept f ö, tack! :)