Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerkaka eller pepparkaka

(4 kommentarer)  
Sockerkaka eller pepparkaka Sockerkaka eller pepparkaka
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Du kan själv välja om du vill ha en sockerkaka eller pepparkaka med detta recept. Innehåller lite fett och misslyckas aldrig! 1 kkp= 1,5 dl

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt detta till det vispade växelvis med smör o mjölk.
  2. Alternativt väljer du kanel, ingefära och kryddnejlika och får en mjuk pepparkaka.
  3. Grädda i 175 grader ca 45 min.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • dvaltonen 23 december 2009

    Jättegod med pepparkakskryddan i!

  • annabakker 25 oktober 2010

    Hur länge ska den gräddas+?

  • BirgitN 13 december 2010

    Mmmm, enkel o god! Tack!

  • AckisF 13 oktober 2012

    Jag gjorde denna som mjuk pepparkaka. Tack för ett bra recept!! Kommer definitivt att användas fler gånger! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.