En sockerkaka som är riktigt populär hos barnen.
Instruktioner
- Smörj och ev bröa en form, ca 1 liter. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, rör ner bladningen i äggsmeten. Tillsätt mattfettet och vätskan (jag brukar hälla i mjölken i smöret). Rör om tills smeten är jämn och slät.
- Sen lägger jag små klickar av chokladbollssmeten i formen. Häller sen över lite av smeten och varvar så tills allt är slut. Jag brukar göra dubbelsats av chokladbollarna. Gräddar sedan i mitten av ugnen på 175 grader i ca 35 minuter. Efter halva tiden brukar jag lägga på ett bakplåtspapper. Men tänk på att hålla koll på kakan då alla ugnar är olika!
Publicerat den
19 oktober 2013
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den var asgod!