Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerkaka grundrecept

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-10 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Detta recept fick min mamma för 45 år sedan av en städfru som hon anlitade. En go och glad kvinna med ett hjärta av guld och alltid hade hon med sig kakor eller maträtter till oss. Denna sockerkaka har jag oftast som grund i allt jag gör som ska vara sockerkakor eller tårtor. (En oerhört saftig kaka som vi gärna tar ut innan den är färdig gräddad!)Sedan "stoppar" jag i vad som behagar mig för stunden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnsvärme ca 175 grader Smörj och bröa en form och ställ in i kyl eller frys så länge.
  2. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Smält smöret och häll i mjölken. Värm till kokpunkten. Blanda mjölet med vaniljsocker och bakpulver och häll i äggsmeten utan att röra om. Tillsätt smör-mjölk blandningen och rör om så det blir klumpfritt.
  3. Grädda beroende på hur fast man vill ha kakan allt från 30-45 minuter.
  4. Olika smakvariationer kan vara: rivet citronskal och russin, kakao, kardemumma, rabarber, äpple, plommon... ja, det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Amika 16 juli 2008

    Jättegod sockerkaka! Perfekt! :) Det SKA vara smör eller margarin i sockerkaka, det blir inte den där touchen av sälta annars. :) Jättegott som sagt var! :)

  • kristin_m22 2 september 2008

    Sockerkakan e underbart god, har gjort den flera ggr nu å den blir lika god varje gång. Alla mina vänner älskar den!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.