Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerkaka med äpple och kanel

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Mumsigt god sockerkaka för den som är galen i kombinationen äpple och kanel. Kakan kan enkelt göras laktosfri genom att du använder laktosfritt smör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda först grahamsmjölet, fullkornsmjölet och bakpulvret separat innan du blandar samman detta med äggen och sockret. Tillsätt sedan det avsvalnade smöret. Häll över smeten i en smörad och bröad form.
  2. Blanda till sist äppeltärningarna med sockret och kanelen. Strö sedan över äppelbitarna jämt fördelade över kakan.
  3. Gräddas i 200 grader ca. 30 min.
  4. Tips! Servera gärna med vaniljvisp!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.