Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerkaka med björnbär och doft av kardemumma

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Kardemumma och björnbär är en väldigt lyckad kombination i den här kakan. Kakan toppas med len grädde och björnbär. Nästan som en tårta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en form ca 24 cm i diameter eller 1½ liter.
  2. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp eller i matberedare. Smält smöret och rör ner det i mjölken. Blanda vetemjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljsocker väl i en skål. Blanda äggblandningen med mjölkblandningen. Vänd ner mjölblandningen i vätskan.
  3. Häll smet och tillsätt samtidigt björnbären i sockerkaksformen. Grädda i ca 35-40 minuter. Prova med en sticka om kakan är fast i mitten. Stjälp upp kakan på galler när den svalnat något.
  4. När kakan svalnat helt, bred över lättvispad grädde och garnera med björnbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.