Kardemumma och björnbär är en väldigt lyckad kombination i den här kakan. Kakan toppas med len grädde och björnbär.
Nästan som en tårta!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en form ca 24 cm i diameter eller 1½ liter.
- Vispa ägg och socker pösigt med elvisp eller i matberedare. Smält smöret och rör ner det i mjölken. Blanda vetemjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljsocker väl i en skål. Blanda äggblandningen med mjölkblandningen. Vänd ner mjölblandningen i vätskan.
- Häll smet och tillsätt samtidigt björnbären i sockerkaksformen. Grädda i ca 35-40 minuter. Prova med en sticka om kakan är fast i mitten. Stjälp upp kakan på galler när den svalnat något.
- När kakan svalnat helt, bred över lättvispad grädde och garnera med björnbär.
Publicerat den
2 augusti 2012
Liknande recept
Skriv kommentar