Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerkaka med chokladhål

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En mycket god kaka med smarrig chokladsås!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i resten av ingredienserna. Häll smeten i en rund form med avtagbar kant. Grädda ca 40 min. Låt kakan bli kall. Tryck ca 10-12 hål i kakan med baksidan av en trägaffel eller liknande.
  2. Chokladsåsen: Smält margarinet, blanda i de torra ingredienserna och sist grädden. Låt sjuda ett tag. Häll sedan chokladsåsen i hålen, lite åt gången, så det får sjunka in i kakan ordentligt. Obs att all sås ska hällas i hålen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.