Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerkaka med chokladrippel

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En läcker chokladsockerkaka toppad med ljuvlig chokladkräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa smör, socker och apelsinskal vitt och luftigt. Använd gärna elvisp. Tillsätt salt och sedan äggen, ett i taget under kraftig vispning. Sikta ned mjöl och kakao. Blanda till en jämn smet och rör ner hackad choklad.
  2. Häll smeten i en smord form. Grädda på galler i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 50 minuter. Låt svalna.
  3. Hacka chokladen. Koka upp grädde och honung. Häll gräddblandningen över chokladen. MIxa med stavmixer eller blanda med en slickepott tills massan är slät. Låt stå i rumstemperatur i några timmar, gärna över natten.
  4. Värm toppingen över vattenbad tills den blir rinnig och häll över kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.