Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerkaka med citron

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Denna goda sockerkaka blir härligt saftig och smakfull tack vare smör och färsk citron. Laktosintoleranta kan tillreda kakan med laktosfritt smör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Blanda bakpulver, vanillinsocker och mjöl. Tillsätt blandningen och vispa försiktigt tills det blir klumpfritt. Smält smöret, låt det svalna något och slå sedan över det i bunken. Dela citronen i två delar. Kläm ur saften ur den ena halvan direkt i bunken. Från den andra halvan skär du små fina bitar citron och rör ner i smeten.
  2. Grädda i 175-200 graders ugnsvärme ca 30 min.
  3. Kakan blir extra festlig om siktar florsocker på ovan. Tips! Klipp till schabloner i smörpapper och lägg på kakan innan du börjar strö över florsockret,. På så vis kan du göra fina mönster på kakan - t.ex. hjärtan, blommor, bokstäver, o.s.v.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • 2mrsh 2 augusti 2011

    Två gånger har jag nu bakat denna fantastiska sockerkaka. Tyvärr har den sjunkit ihop båda gångerna. Någon som kan ha en idé om vad jag gör för fel? För övrigt, en storfavorit här hemma :)

  • Ten4madde 16 maj 2013

    Tips: http://youtu.be/4V8d5gSdKmQ Kopiera och titta på denna film!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.