- Serverar: 10 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Denna goda sockerkaka blir härligt saftig och smakfull tack vare smör och färsk citron.
Laktosintoleranta kan tillreda kakan med laktosfritt smör.
Instruktioner
- Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Blanda bakpulver, vanillinsocker och mjöl. Tillsätt blandningen och vispa försiktigt tills det blir klumpfritt. Smält smöret, låt det svalna något och slå sedan över det i bunken. Dela citronen i två delar. Kläm ur saften ur den ena halvan direkt i bunken. Från den andra halvan skär du små fina bitar citron och rör ner i smeten.
- Grädda i 175-200 graders ugnsvärme ca 30 min.
- Kakan blir extra festlig om siktar florsocker på ovan. Tips! Klipp till schabloner i smörpapper och lägg på kakan innan du börjar strö över florsockret,. På så vis kan du göra fina mönster på kakan - t.ex. hjärtan, blommor, bokstäver, o.s.v.
Publicerat den
6 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Två gånger har jag nu bakat denna fantastiska sockerkaka. Tyvärr har den sjunkit ihop båda gångerna. Någon som kan ha en idé om vad jag gör för fel? För övrigt, en storfavorit här hemma :)
Tips: http://youtu.be/4V8d5gSdKmQ Kopiera och titta på denna film!