Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerkaka med fyllning/tårtbotten

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Den här socker kakan vill man inte ska ta slut. Perfekt till många saker. Receptet är enkelt att komma i håg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform. Vispa ägg socker vitt. Rör i mjöl bakpulver. Fyll på med vattnet och vispa tll en jämn smet. Fyll sockerkaksformen. Sätt in i ugnen på 175 grader ganska långt ner i ugnen. Titta på kakanom den behöver täckas. Stick med en sticka för att se att den är klar.
  2. Gör fyllningen. Smält smör häll i mjölk och vanilj socker vispa ca 1 minut när det kokar. Låt det svalna lite. Dela kakan mitt i tu häll fyllning på båda bottnarna och lägg dem samman igen. Låt allt svalna en stund.
  3. Florsockra över med sil innan servering.
  4. Detta recept använder jag (utan fyllning) även till tårtbotten. På sommaren häller jag det i en liten långpanna och strör färska bär över och gräddar den i ca 20 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • Eri75 14 februari 2008

    Jättesaftig och god! Denna kommer vi säkerligen att göra igen!

  • annskipannski 25 mars 2008

    Lätt att göra och väldigt god! Den kommer jag göra även nästa gång det är dax för tårta!

  • flabban 12 maj 2008

    Den var verkligen god och enkel att göra, blev hög och fin. Den kommer jag att göra fler gånger. Högsta betyg.

  • pedalen1965 27 juli 2008

    Jättegott!!! Använde strösocker i stället för ströbröd. Det heter ju sockerkaka! :)

  • Bappi 30 maj 2010

    Full pott med stjärnor och jag gjorde av dessa goda bottnar en tårta med grädde och hallon. Hög och vacker och fin blev den! Smaken påminde mig om min barndoms tårtor :-) /kram Bappi Ps Fuktade botten med dricka också *ler*

  • emmathebelieber 22 maj 2012

    Min står i ugnen just nu! :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.