Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerkaka med kaffesmak

 
Skriv ut

En saftig och fin kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet på svag värme och låt det sedan svalna.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt vattnet och det smälta matfettet tillsammans med kaffet och rör om väl.
  3. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt i smeten.
  4. Rör smeten jämn och häll den sedan i en smord och bröad form.
  5. Grädda kakan i ugn vid 175 grader i 3/4 - 1 timme.
  6. Låt kakan svalna några minuter och stjälp sedan upp den. Låt den kallna under formen.
  7. Tips! För att göra kakan festligare kan man glasera den med kaffeglasyr, dvs florsocker utrört med kallt, starkt och nybryggt kaffe.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.