Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerkaka med vaniljsmak

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

En underbar sockerkaka som man inte kan misslyckas med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa formen. Ägg och socker vispas pösigt. Det avsvalnade smöret, vattnet och vaniljsockret slås i. Sist tillsättes mjölet, väl blandat med bakpulvret.
  2. Slå smeten i formen och grädda i 200-225° ca 35-40 min. Pröva med sticka att kakan är torr.
  3. Om man blandar lite av smeten med kakao får man en tigerkaka.
  4. Naturligtvis kan man byta ut vaniljen mot andra smakämnen ex. rivet apelsinskal och pressad apelsin. Man tar då bort samma mängd vatten som den mängd apelsinsaft man häller i.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.