Denna sockerkaka är gjord på ett litet annorlunda sätt, den har en varm, nötig ton av brynt smör. Extra gott blir den tillsammans med varma blåbär och punschgrädde.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en avlång form, ca 1½ liter.
- Bryn smöret och ta undan ½ dl. Tillsätt mjölken till det brynta smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten tillsammans med smörblandningen.
- Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter. Stjälp upp kakan på ett galler och låt den svalna med formen över.
- Koka upp hälften av blåbären med socker, låt svalna och blanda ner resterande blåbär. Vispa grädde och punsch luftigt.
- Skiva kakan och fördela resten av det brynta smöret över skivorna. Servera med varma blåbär och punschgrädde.
Publicerat den
17 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar