Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerkaka på flytande margarin

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Enkel och smidig sockerkaka på flytande margarin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Gärna med elvisp. Blanda i resterande ingredienser. Tips: tag ½ dl mjölk i dl-måttet och fyll upp med ½ dl flytande margarin då margarinet inte fastnar i måttet. Vispa gärna med elvisp till en slät smet. Smöra och bröa en form häll i smeten i formen och grädda i mitt i ugnen ca 40 min. Prova med sticka och se så den ej är kladdig. Låt svalna och ät med välbehag.
  3. Kan smaksättas med : 2 mosade bruna bananer eller spara halva smeten och tillsätt 1½ msk cacao som vispas i smeten som sedan hälls i formen ovanpå den vanliga smeten innan gräddning då du får en fin choklad och socker kaka som blir två färgad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.