- Serverar: 10 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Enkel och smidig sockerkaka på flytande margarin.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Gärna med elvisp.
Blanda i resterande ingredienser.
Tips: tag ½ dl mjölk i dl-måttet och fyll upp med ½ dl flytande margarin då margarinet inte fastnar i måttet.
Vispa gärna med elvisp till en slät smet.
Smöra och bröa en form häll i smeten i formen och grädda i mitt i ugnen ca 40 min.
Prova med sticka och se så den ej är kladdig.
Låt svalna och ät med välbehag.
- Kan smaksättas med :
2 mosade bruna bananer
eller spara halva smeten och tillsätt 1½ msk cacao som vispas i smeten som sedan hälls i formen ovanpå den vanliga smeten innan gräddning då du får en fin choklad och socker kaka som blir två färgad.
Publicerat den
27 april 2012
Liknande recept
Skriv kommentar