Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerkaks tryfflar

(1 kommentar)  
Sockerkaks tryfflar Sockerkaks tryfflar
Skriv ut

Detta enkla recept, som smakar såå gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula sockerkakan (jag använde färdigköpta tegelstens formiga) väl i en skål. Blanda i philadelphia osten med hjälp av en gaffel tills det blandats samman väl och blvit en klump. Rulla små bollar med hjälp utav händerna och lägg på ett bakplåts papper. Ställ i frysen.
  2. Värm chokladen i micron (30 sek i taget på max, rör om och se till att det inte bränns). Låt svalna i 1 min.
  3. Ta ut bollarna från frysen och täck varje boll med den smälta chokladen.
  4. Låt stelna innan du antingen spritsar/ringlar över lite smält choklad eller siktar över lite kakao eller florsocker.
  5. TIPS! Doppa enklast bollarna i den smälta chokladen med hjälp utav en kina pinne (tandpetare ska nog också funka bra), tryck alltså i pinnen i bollen och doppa i chokladen. Och enklast att få bort den doppade tryffeln från kina pinnen är genom att lyfta upp den med hjälp utav en sax (håll saxen som om du ska klippa pinnen men lyft istället försiktigt uppåt så lossnar tryffeln och sätter sig på saxen, lägg försiktigt tillbaks den på bakplåtspappret). Hoppas det var till någon hjälp

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • heartfriend 15 februari 2010

    Undrar vilken storlek är det på philadelphia osten, det finns både stor och litet paket.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.