Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerkaksrutor med bittermandel

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 48 portioner
Skriv ut

För den som tycker om mycket smak av bittermandel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda i det tillsammans med det smälta smöret , mjölk och bittermandeloljan i smeten och rör om. Häll den i smord och bröad långpanna 30 x 40 cm. Grädda mitt i ugnen i 175º ca 20 minuter.
  2. Blanda ihop ingredienserna till glasyren. Bred den över den kalla kakan och låt glasyren stelna. Skär i rutor.
  3. Går bra att frysa

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • PinkLadie 27 juni 2008

    Jättegoda! Kul när det blir så många kakor... Sen kan jag berätta att det gick kanon att lägga två bakplåtspapper omlott, istället för att smöra och bröa!

  • lena4 24 februari 2009

    Hej! Har bakat rutorna med bittermandel idag och de blev jättegoda. Jag tog bara 4 ägg och 3 1/2 dl socker ,de blev bra ändå. Jag köper ägg av en bonde och de är mycket större än köpta, så man kan ta mindre. En stor FEMMA för bra recept. TACK.

  • VanillaBowl 4 maj 2009

    Hej, tack för ett kanonrecept. Jag och min familj älskar bittermandelsmak i alla former så den här kakan är en stor succe.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.