Ett Allers-recept igen, jag är helt lyrisk!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en rund form, ca 23 cm i diameter.
- Vispa ägg och socker vitt och poröst.
Sikta ned mjöl och bakpulver och tillsätt det heta vattnet sist.
Rör varsamt smeten slät.
Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen 30 - 35 minuter.
Känn efter med en provsticka att kakan är klar.
- Ta ut kakan och låt den vila i formen några minuter. Stjälp därefter upp den att svalna tills den är ljummen.
- Gör fyllningen medan kakan svalnar. Pressa hallonen genom en sil. Smält matfettet på svag värme. Tillsätt hallonmassan och sockret och låt sjuda ca 2 minuter. Dra kastrullen från värmen och rör ned vaniljsockret.
- Dela den ljumma kakan i två bottnar och lägg samman dem med hallonkrämen emellan. Täck tårtan och ställ den i kylen att dra ett par timmar, gärna över natten.
- Garnera tårtan med lättvispad grädde och hallon strax före serveringen.
Publicerat den
24 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Annorlunda med hallonfyllningen .. Mycket god och lättbakad