Instruktioner
Värm mjölken till 37 grader.
Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken.
Tillsätt äggulor, hälften av vetemjölet, salt och hjorthornssalt.
Rör ner smör, socker och resten av mjölet.
Arbeta ihop till en kladdfri deg.
Jäs under duk i 50 minuter.
Arbeta degen på mjölat bord.
Dela degen i 2, kavla ut till 40 x 40 cm.
Blanda vaniljsocker och smör.
Bred hälften av fyllningen på vardera kaka.
Vik över halva kakan och skär i 10 remsor.
Vrid remsorna och forma till kringlor.
Lägg kringlorna på bakpappersklädd plåt.
Jäs i 30 minuter.
Grädda, 215 grader i 6-8 minuter.
Pensla kringlorna med smält smör och vänd dem i socker.
Vilka kanongoda bullar!!!! Helt klart fem stjärnor. Hälsningar Ulrika
Hej igen! Jag använde mig återigen av detta kanonbra recept när jag gjorde mina saffrans bullar. Jag minskade mängden av vaniljsocker och tog lite hackad mandel. Blev hur smarrigt som helst :)