Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerkringlor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

.

Ingredienser

Instruktioner

Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Tillsätt äggulor, hälften av vetemjölet, salt och hjorthornssalt. Rör ner smör, socker och resten av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Jäs under duk i 50 minuter. Arbeta degen på mjölat bord. Dela degen i 2, kavla ut till 40 x 40 cm. Blanda vaniljsocker och smör. Bred hälften av fyllningen på vardera kaka. Vik över halva kakan och skär i 10 remsor. Vrid remsorna och forma till kringlor. Lägg kringlorna på bakpappersklädd plåt. Jäs i 30 minuter. Grädda, 215 grader i 6-8 minuter. Pensla kringlorna med smält smör och vänd dem i socker.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • ulrika62 1 oktober 2013

    Vilka kanongoda bullar!!!! Helt klart fem stjärnor. Hälsningar Ulrika

  • ulrika62 5 januari 2014

    Hej igen! Jag använde mig återigen av detta kanonbra recept när jag gjorde mina saffrans bullar. Jag minskade mängden av vaniljsocker och tog lite hackad mandel. Blev hur smarrigt som helst :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.