Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerkringlor

 
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En hederlig gammeldags sockerkringla. Som på mormors tid. Som man kan hitta på gammeldags marknader och på Skansen bl.a.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret,tillsätt mjölken och låt allt bli fingervarmt. Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen i lite av degvätskan, tillsätt resten av vätskan,ägg,socker,salt,hjorthonsalt och 12 dl av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
  2. Ta upp degen och arbeta den smidig på mjölat bakbord. Dela degen i ca 40 bitar och rulla ut varje bit till en smal längd (ca 30 cm). Forma till kringlor.
  3. Lägg kringlorna på bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa ytterligare 30 min under bakduk. Grädda ca 8 min mitt i ugnen i 250 grader.
  4. Pensla sedan kringlorna med varmt smör och vänd dem i en blandning av socker och vaniljsocker strax föra servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.