En snabb rimning gör laxen saftig. salladen är en twist på en fransk potatissallad - med pigg syra från grekisk yoghurt.
Instruktioner
- Krossa rosépepparn i en mortel. Blanda den med socker, 1 msk salt och 1 krm vitpeppar. Gnid in laxen med blandningen. Täck laxen och låt den stå i kylskåp i ca 2 timmar, tills sockret och saltet lösts upp.
- Koka potatisen mjuk med skalet på i lättsaltat vatten. Häll av. Låt svalna. Strimla sockerärterna. Mixa alla ingredienserna till dressingen och krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Blanda dressingen med potatisen och lägg i en skål. Strö över sockerärterna.
- Pensla laxen med olja och grilla med skinnsidan mot gallret 30-40 minuter på indirekt värme under lock. Vill man ha grillränder på laxen börjar man med att lägga köttsidan mot grillgallret, som då ska vara riktigt hett. Vänd sedan, sänk värmen och grilla klart under lock.
Publicerat den
7 juni 2017
Liknande recept
Skriv kommentar