Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockersaltad rosélax och potatissallad med örtig yoghurtdressing

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En snabb rimning gör laxen saftig. salladen är en twist på en fransk potatissallad - med pigg syra från grekisk yoghurt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa rosépepparn i en mortel. Blanda den med socker, 1 msk salt och 1 krm vitpeppar. Gnid in laxen med blandningen. Täck laxen och låt den stå i kylskåp i ca 2 timmar, tills sockret och saltet lösts upp.
  2. Koka potatisen mjuk med skalet på i lättsaltat vatten. Häll av. Låt svalna. Strimla sockerärterna. Mixa alla ingredienserna till dressingen och krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Blanda dressingen med potatisen och lägg i en skål. Strö över sockerärterna.
  3. Pensla laxen med olja och grilla med skinnsidan mot gallret 30-40 minuter på indirekt värme under lock. Vill man ha grillränder på laxen börjar man med att lägga köttsidan mot grillgallret, som då ska vara riktigt hett. Vänd sedan, sänk värmen och grilla klart under lock.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.