Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockertårta - Tarte au Sucre

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Något sött och gott till kaffet på franskt manér. Kanske inte så vackert men gudomligt gott. Serveras gärna färska jordgubbar och vispad grädde till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i mjölken och rör ner övriga ingredienser utom smöret. Knåda på låg hastighet i 5 min. Tillsätt smöret och öka hastigheten. Knåda tills du kan dra ut en bit av degen utan att den brister, den ska vara väldigt elastisk. Spricker den upp så knåda lite till (så kallat glutenprov).
  2. Lägg degen i en inoljad plastburk med lock i 2 tim. Ta ut och pressa ut luft ur degen med hela handen, vik kanterna mot mitten som ett kuvert (så kallad stötning) och lägg åter i plastburk med kanterna neråt i 2 tim.
  3. Dela degen i 2 delar och rulla ihop till 2 bullar. Låt vila i 15 min under bakduk. Kavla ut till ca 25 cm i diameter på mjölat bord. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla med äggstrykning och strö över råsockret. Låt jäsa i 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 240 grader. Bryn smöret till toppingen tills det doftar hasselnöt, tillsätt crème fraîche och låt koka i 2 min. Skeda blandningen över tartarerna och grädda dem gyllenbruna i 15-20 min. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.