Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockrade saffranskringlor

 
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Läckra adventskringlor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ljumma mjölken till 37 grader. Rör ut jästen med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, smör och sirap.
  2. Stöt saffranet med saltet i en mortel innan det blandas med lite mjöl och bakpulvret, rör ner i degen.
  3. Tillsätt resten av mjölet och arbeta ihop en smidig och ganska lös deg. Låt jäsa 30 minuter.
  4. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela degen i 2 delar, som rullas ut till längder. Dela varje längd i 20 bitar och rulla ut dem till ca 30 cm långa längder. Forma till kringlor.
  5. Lägg kringlorna på bakpappersklädda plåtar och låt jäsa ca 30 minuter. Grädda i 225 grader i ca 5-8 minuter.
  6. Pensla bullarna med smält smör och doppa i strösocker innan servering.
  7. Frys kringlorna utan penslingen.
  8. Tips: Blanda i lite vaniljsocker i strösockret, det ger extra god smak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.