Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Södergårdssnaps

(2 kommentarer)  
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Enkel snaps att göra som fungerar till det mesta. Påminner om skåneakvavit. Dock mycket viktigt att filtrera så småbitar från anisfröet samlas upp. Annars kan anisen ta över helt och hållet, vilket smakar mindre bra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg ner fänkål, kummin och anis i en flaska med sprit och skruva på korken. Skaka flaskan några gånger en gång i halvtimmen så kryddorna blandas. Efter ca 2 timmar silas kryddorna bort och den kryddade spriten filtreras genom ett kaffefilter. Efter filtreringen tillsätts två sockerbitar alternativt honungen.
  2. Efter det sockret/honungen löst sig är drycken klar att drickas. Förvaras i kyl.

Kommentarer (2)

  • ohlssonbo 4 december 2012

    Namnet södergårdssnaps låter lite "stockholmskt". Tacka vet jag skånesnaps

  • solkatten83 5 december 2012

    Hur som haver, god är den!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.