Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ett GI-recept på en riktigt enkel och god gryta riklig på antioxidanter. Vill man kan man använda ännu mer grönsaker i grytan.

Ingredienser

Instruktioner

Bryn köttet i omgångar i oljan. Salta köttbitarna och bryn därefter med lök och paprika. Pudra över mjöl och curry och späd med vatten och ananasspad. Blanda i vitlök, köttbuljong och soja och smaka av med kryddorna. Låt koka under lock tills köttet är mört, cirka tio minuter. Skär ananasskivorna i bitar och lägg dem i grytan. Servera med parboiled ris och en god grönsallad.

Kommentarer (11)

  • gittan47 22 februari 2008

    Har nu provat din rätt och den blev mycket uppskattad

  • kerstiner 24 augusti 2008

    Mycket gott.

  • SEAbjrpn 2 november 2008

    Tack för flera GI recept jag har " lånat av dig" Kram SEA

  • kapeleno 5 januari 2009

    Tack för ett supergott recept. Mina barn älskade detta, en ny favorit hos oss.

  • miramamman 3 december 2009

    Jättegod gryta och enkel att göra. hela familjen gillade den. hamnar bland favoriterna.

  • Emsa81 3 december 2009

    Jätte-god, super-enkel och snabb att göra, har gjort den flera gånger.

  • Linnan1 15 december 2009

    En ny favorit trädde fram genom att göra denna rätt. fantastiskt lätt o göra!

  • Millidill 27 januari 2010

    Verkligen ett smaskigt recept. tack för det. Jag tilsatte även cashewnötter, det blv väldigt bra.

  • littlejohn 1 februari 2010

    Tack för ett recept på en jättegod gryta. Jag gjorde en stor sats för vi var många och alla visade tummen upp. Det här blev en favorit som kommer att gå i repris.

  • rocksofia 31 mars 2010

    Underbart! Tom. min sambo tyckte det var jätte gott även fast han inte tycker om varm ananas. Rätten kommer lagas många gånger till i vårat hem! Tack!

  • am62j 16 augusti 2010

    Låter gott, men parboiled ris till känns inte så GI......... Jag kör vildris, sallad eller quinoa till istället för lägre GI.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.