Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Söndagsgryta

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En god och smakrik gryta som min mamma bjudit på flera gånger och som alltid blir lika uppskattad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa fläskfilén och skär den i skivor. Skär korven i centimetertjocka skivor.Bryn kött och korv i smör i en tjockbottnad gryta. Lägg i paprikastrimlorna. Krydda med salt, peppar och mejram. Strö över vetemjöl och rör om. Tillsätt grädden och låt koka upp. Lägg i syltlök, oliver och ättiksgurka.
  2. Låt grytan puttra i 10-15 minuter. Späd med buljong eller grädde om det behövs och smaka av.
  3. Servera med ris, pasta eller kokt potatis

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.