Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Söndagskaka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Inte många som känner till. Lyxigare variant från 70-talet. Ett sätt att använda vetebröd som blivit lite torrt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader.
  2. Skär brödet i cm stora bitar. Lägg dem i den smorda formen. Skilj äggulor från vitorna. Vispa äggulorna med mjölken. Häll det över brödet.
  3. Ställ formen mitt i ugnen och grädda tills äggstanningen har blivit fast, ca 30 minuter.
  4. Bred över äppelmoset. Vispa äggvitorna till ett fast skum, tillstätt sockret och vispa lite till. Bred smeten över äppelmoset. Fortsätt grädda tills marängen fått lite färg, 10-15 minuter.
  5. Servera kakan ljummen med vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.