Med en fyllning som består av bland annat paprika, selleri och majs får kycklingen en ny och lite annorlunda smak.
Instruktioner
- Förbered kycklingen. Krydda den med salt och peppar.
- Tärna brödet. Ansa, kärna ur och tärna paprikorna. Skölj och ansa selleristjälkarna och skär dem i tunna skivor. Hacka bladen från rosmarin och persilja.
- Hetta upp oljan och bryn brödtärningarna tills de är knapriga. Ta upp brödet från stekpannan. Lägg i grönsakerna och låt dem mjukna i stekpannan. Tillsätt majs och buljong. Låt alltsammans sjuda på medelvärme ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och blanda sedan ner bröd och örter.
- Sätt ugnen på 200 grader. Låt grönsaksblandningen svalna lätt och fyll sedan kycklingen med grönsakerna. Tillslut kycklingen med hjälp av tandpetare.
- Pensla kycklingen med matfettet och lägg den med bröstsidan uppåt i en ugnsfast form. Stek i ugnen i 40 minuter. Vänd kycklingen och pensla den igen med lite matfett. Stek kycklingen ytterligare ca 40 minuter. Servera med goda tillbehör.
Publicerat den
14 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar