- Serverar: 5 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Fantastisk smak får steken efter att få vila i marinaden under natten. Lättlagad men kräver stektermometer för att få den exakta temperaturen.
Instruktioner
- Tvätta apelsinerna och riv skalet med rivjärn. Endast det yttersta av skalet skall med, ej det vita.
Dela apelsinerna på mitten och pressa ur saften.
- Skölj och hacka chilin grovt. Skala ingefärsbiten och skiva den tunt. Häll soja och apelsinsaft i en mixer och lägg ner det rivna och hackade, kör allt till en nästan slät marinad.
- Lägg köttet i en plastpåse och häll i marinaden. Knyt påsen tätt om köttet så att marinaden kommer åt på alla sidor.
Förvara svalt och låt marinera under natten.
- Sätt i en stektermometer och ugnstek steken i 140-150 grader, tills köttet har en innertemperatur på 55-70 grader, beroende på hur du gillar att köttet skall vara tillagat.
- Köttet är helt genomstekt vid 70 grader och fortfarande röd vid 55 grader.
- Servera med ris eller potatisgratäng.
Publicerat den
15 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar