Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Söt citronpaj med getost

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Kan en dessertpaj innehålla getost? Javisst, med en syrlig färskost blir det en mycket fräsch och spännande smakkombination som kommer att utmana dina smaklökar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Tina smördegen och om det behövs, kavla ut den till en ca 3-4 mm tjock platta.
  2. Lägg smördegen i en pajform med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
  3. Vispa upp äggen. Pensla sedan pajskalet med lite av äggvispet.
  4. Grädda smördegen ca 10 minuter. Ta ut pajskalet och sänk ugnsvärmen till 150 grader.
  5. Blanda samman citronskal och citronsaft med socker och rör tills sockret har lösts upp. Rör ner crème fraiche och resten av äggvispet, blanda väl.
  6. Häll citronsmeten i det förgräddade pajskalet och smula över getosten i centimeterstora klumpar.
  7. Grädda pajen ca 45 minuter eller tills fyllningen nästan stelnat helt. Servera pajen tillsammans med hallon och/eller björnbär.
  8. Har du svårt att få tag i färskost gjord av getmjölk så går det bra att istället använda motsvarande mängd philadelphiaost eller annan liknande färskost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.