Det här mjölkris receptet gör en oemotståndlig dessert av den populära själatröstaren.
Instruktioner
- Koka upp mjölken med lite salt, tillsätt riset under omrörning. Koka under lock på svag värme, tills riset mjuknat och mjölken absorberats. Låt svalna.
- Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en rektangulär form eller fyra portionsformar.
- Lös upp saffranet i lite ljummet vatten. Dela äggen, vispa äggvitorna med en nypa salt till hårt skum. Vispa äggulorna med saffran, kanel och socker till en pösig smet i en annan skål.
- Blanda ner mandlar och russin i rist. Rör ner äggmassan och vänd ner äggvitorna. Häll rismassan i formen eller i portionsformar. Strö gärna över lite socker så det blir en karamellskorpa.
- Grädda rispuddingen gyllenbrun mitt i ugnen ca 20-30 minuter.
- Servera varm eller kall.
Publicerat den
2 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar