- Serverar: 12 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
De är godbitarna är superenkla att göra, tar inte lång tid alls och så smakar dom så otroligt gott!
Vem kan säga nej till en sån här?
Ett bra tips är att använda sig av en muffinsplåt! Det är verkligen superbra! Muffinsen blir fina och höga och rinner inte ut. Alla blir nästan perfekta!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Smält smöret/margarinet i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt.
- Vispa vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i skålen.
Tillsätt mjölken och sedan smöret.
- Rör ihop och fördela i muffinsformar. Fyll formarna ungefär till hälften. Lägg i några blåbär i varje form, du själv bestämmer hur många du vill ha. Jag hade kanske 6-8 st.
- Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.
- Frosting:
Medan du låter dina muffins gräddas så kan du börja med frostingen.
- Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt. Vispa i Philadelphiaosten
- Färga frostingen i valfri karamellfärg. Låt den stå i kylen medan dina muffins svalnar. Dom ska vara helst vara helt avsvalnade.
- Använd en sprits eller en vanlig slickepott för att lägga på frostingen på dina muffins. När frostingen är på, så kan du om du vill dekorera dem med något fint strössel.
- Om du vill förvara dina cupcakes, så är det bästa sättet att sätta in dem i en cupecakekartong, eller en plastburk med lock och ställa in den i kylskåpet. På så sätt rinner inte frostingen av, och de behåller sin fina form och smak!
Publicerat den
10 februari 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Testade att ha dom inne i 10 min på 250g mitt i ugnen men dom blev brända. Så du kanske har skrivit fel grader? Lite tråkigt när man ville testa på något nytt så blir det bara skit.
Sv: Har inte skrivit fel utan det är rätt. Du har antagligen en annan ugn, och dom kan grädda olika. Ett tips är att nästa gång du ska göra ett recept är att inte grädda hela tiden ut första gången, så att du vet hur lång tid det tar med just din ugn innan dom är klara :)
Testade att göra dom igen men tog bara 9min på 225g o dom blev jätte bra o goda:)
Sv: Vad bra! :)
Har ett identiskt recept som jag använt i 20 år, återkommer ständigt till det för det blir alltid bra. Där ska dock ugnen vara på 200 grader.