Härliga havreflarn. Friska i smaken och med en spännande ton av ingefära.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält matfett och ställ åt sidan att svalna.
- Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke.Tillsätt sirap,kaffegrädde och det rivna citronskalet.Häll sist ner det ljumma matfettet och rör snabbt samman till en smet.
- Klicka ut smeten på bakplåtspappersklädda plåtar.Ca.8 klickar på varje plåt eftersom smeten rinner ut rejält under gräddningen.
- Grädda flarnen i mitten av ugnen 10-12 min.Låt dem därefter svalna på plåten eller böj dem omedelbart efter gräddningen medan de fortfarande är mjuka.
- Förvara i lufttät förpackning så behåller de sin sprödhet.
- Serveringsförslag
Klick lättvispad grädde och färsk frukt eller bär.
Publicerat den
12 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar