Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Söta citronflarn

 
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Härliga havreflarn. Friska i smaken och med en spännande ton av ingefära.

Ingredienser

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Smält matfett och ställ åt sidan att svalna. 3. Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke.Tillsätt sirap,kaffegrädde och det rivna citronskalet.Häll sist ner det ljumma matfettet och rör snabbt samman till en smet. 4. Klicka ut smeten på bakplåtspappersklädda plåtar.Ca.8 klickar på varje plåt eftersom smeten rinner ut rejält under gräddningen. 5. Grädda flarnen i mitten av ugnen 10-12 min.Låt dem därefter svalna på plåten eller böj dem omedelbart efter gräddningen medan de fortfarande är mjuka. 6. Förvara i lufttät förpackning så behåller de sin sprödhet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.