Det är lätt att imponera med dessa kakor. De liknar små vårrullar men döljer den ljuvligaste hasselnötsfyllning.
Instruktioner
- Börja med fyllningen: Lägg nötter och socker i en matberedare/mixer och kör tills nötterna är finfördelade men inte helt smuliga.
- Tillsätt aprikosmarmelad och kanel i nöthacket. Sätt ugnen på 175 grader.
- Tina filodegen. Lätt en lätt fuktad handduk över degen så att den inte torkar.
- Ta fram och arbeta med ett ark åt gången. Skär ett arm i remsor, ca 10x20 cm.
- Pensla en remsa med olja och lägg 1 msk fyllning på ena kortsidan. Rulla först ett par varv, vik sedan in sidorna och fortsätt rulla samman hela remsan till en rulle.
- Fäst skarven med lite uppvispad äggvita. Lägg skarven nedåt på en bakpappersklädd plåt. Pensla kakorna med smör. Grädda ca 20 minuter tills de fått en gyllene färg.
- Doppa de varma kakorna i den smälta honungen och strö sedan över sesamfrön.
- Låt kakorna torka på galler. Kakorna har lång hållbarhet så länge du förvarar dem i en burk med tillslutande lock.
Publicerat den
21 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar