Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Söta nötrullar

 
  • Serverar: 20-25 portioner
Skriv ut

Det är lätt att imponera med dessa kakor. De liknar små vårrullar men döljer den ljuvligaste hasselnötsfyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med fyllningen: Lägg nötter och socker i en matberedare/mixer och kör tills nötterna är finfördelade men inte helt smuliga.
  2. Tillsätt aprikosmarmelad och kanel i nöthacket. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Tina filodegen. Lätt en lätt fuktad handduk över degen så att den inte torkar.
  4. Ta fram och arbeta med ett ark åt gången. Skär ett arm i remsor, ca 10x20 cm.
  5. Pensla en remsa med olja och lägg 1 msk fyllning på ena kortsidan. Rulla först ett par varv, vik sedan in sidorna och fortsätt rulla samman hela remsan till en rulle.
  6. Fäst skarven med lite uppvispad äggvita. Lägg skarven nedåt på en bakpappersklädd plåt. Pensla kakorna med smör. Grädda ca 20 minuter tills de fått en gyllene färg.
  7. Doppa de varma kakorna i den smälta honungen och strö sedan över sesamfrön.
  8. Låt kakorna torka på galler. Kakorna har lång hållbarhet så länge du förvarar dem i en burk med tillslutande lock.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.