Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Söta och härligt fluffiga hjärtefrallor

 
  • Serverar: 16-20 portioner
Skriv ut

Vad kan vara bättre än att få komma upp till ett mysigt dukat bord?! Här kommer ett gott recept på frukostfrallor, som är formade till små hjärtan! Istället för enbart vetemjöl så är det 50/50 dinkel och vetemjöl. Och smöret är utbytt till olivolja, så de är nyttiga och är en riktig start på dagen! Degen och utbakningen gör man kvällen innan, för att de sedan ska få stå och jäsa sig fina under natten. Man får ut hjärtan med hjälp av lite större papparkaksformar. Degen räcker till 16-20 stycken hjärtefrallor, beroende på hur stor pepparkaksform man använder sig av.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kvällen innan: Smula jästen i en bunke.
  2. Tillsätt det ljumna vattnet, saltet och oljan. Rör om tills jästen har smält helt. Tillsätt mjölken.
  3. Blanda ner dinkeln och det mesta av vetemjölet (spara ca ½ dl till utbakningen). Arbeta degen ordentligt.
  4. Ta upp degen med en gång och knåda den lätt. Kavla ut degen och tryck pepparkaksformen i degen. Plocka upp hjärtana och lägg dem på en bakpapperklädd plåt.
  5. Ställ in i kylen och låt stå där för att jäsa i ca 10-12 timmar.
  6. På serveringsdagen: Sätt ugnen på 250 grader.
  7. Ta ut bullarna ur kylen. Pensla dem med mjölken och strö över sesamfrön.
  8. Grädda dem i mitten av ugnen i 10-12 minuter. De ska bli fluffiga och få lite färg.
  9. Ta ut och låt dem svalna av lite under en bakduk.
  10. Kart!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.