Hemligheten bakom dessa goda bullars saftighet är potatis. Prova det här receptet nästa gång det vankas bullbak.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en mikro eller på svag värme i en kastrull.
- Tillsätt mjölken i smöret och låt det bli fingervarmt, 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
- Pressa potatisen eller riv den på ett rivjärn och rör ner den i degspadet.
- Tillsätt socker, salt och 4 dl mjöl. Arbeta degen tills den är smidig. Låt degen jäsa 30 minuter.
- Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda degen, tillsätt resten av mjölet, ev lite extra om degen är för kladdig.
- Kavla ut degen till en rektangel, ca 30x40 cm. Bred ut det mjuka smöret på degplattan och smula över mandelmassa och russin.
- Rulla ihop från långsidan och skär rullen i 15 bitar, knappt 3 cm breda. Lägg bitarna med snittytan uppåt i pappersformar eller direkt på en bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
- Vispa upp ägget och pensla bullarna. Strö över pärlsocker. Grädda bullarna cirka 8 minuter.
Publicerat den
4 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar