Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Söta små och snabba glasskakor

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Med lite glass, strössel och fantasi kan man förvandla den torraste lilla kaka till en riktig liten läckerbit.

Ingredienser

Instruktioner

Ta ut glassen en stund så att den blir tillräckligt mjuk att jobba med. Medan du väntar häller du upp strössel i olika småskålar. Bre ut cirka två matskedar glass på hälften av kakorna. Enklast är att jobba med en kaka i taget. Forma med hjälp av kniv, sked. Torka av med tygservett. När du är nöjd med glasslagret lägger du på en kaka på toppen, klämmer försiktigt ihop så att den fastnar. Sedan rullar du den i strössel och lägger sedan direkt in kakan i frysen så att den inte smälter medan du gör de andra. Upprepa proceduren tills alla kakor ligger i frysen. Tänk på att glasskakorna smälter fort, så ta inte ut dem förrän det är dags att fika

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.