Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sötad yoghurt med vanilj, karamelliserade päron smaksatt med lime

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Fräsch dessert!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda yoghurt med florsocker. Dela vaniljstången på längden och gröp ur fröna. Blanda med yoghurten.
  2. Skala och skär päronen i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna. Häll i socker och tillsätt sedan limesaften. Låt smälta. Skaka lätt på stekpannan ibland (rör inte med sked!) då och då tills det blir brunt och karamelliserat. Lägg i päronen och låt koka med ca 3-4 minuter tills de är mjuka. Tillsätt 2 msk vatten när det är klart.
  3. Skala och skär det päron som ska användas till garnering i bitar. Hacka kakorna fint.
  4. Lägg upp yoghurt, karamelliserade päron, råa päron, kaksmulor och riv över limeskal. Garnera med citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.