Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sötlimpa

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Blir 2 st riktigt goda limpor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda som till en vanlig vetedeg. Låt degen jäsa 30 min. i bunken.
  2. Baka ut till 2 limpor. Jäs övertäckta i 30 min.
  3. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen ca 20 min.
  4. Pensla limporna med vatten och låt dem svalna under bakduk.
  5. TIPS ! Om limpdegen kavlas ut och sen rullas ihop till en limpa så blir bröden högre.

Kommentarer (7)

  • Limparion 12 juli 2008

    Supergoda limpor! Dessa har jag gjort mer än en gång, fast utan brödkryddor. Till och med min kräsne karl tycker om dem. Enkla och trevliga. Tack för ett bra recept!

  • zonale 31 mars 2009

    Håller med om att dessa limpor är supergoda! Lätta att lyckas med också. Även jag uteslöt brödkryddorna. Kommer att bakas måååånga gånger. Tack fört ett superbra recept.

  • Annafbg 1 april 2009

    Jättegoda limpor som hela familjen tyckte mycket om! Dessa kommer jag definitivt baka många gånger! Tack så mycket för receptet! Mvh Anna

  • flabban 15 juli 2009

    Supergoda, även utan smörgåsmat, endast smör på. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

  • asma 16 juli 2009

    Bakade idag. Vilka toppengoda rågsiktsbröd. Uppskattades av hela familjen och jag kommer att baka dem många gånger ena limpan är redan slut... Högsta betyg från mig.

  • gottgris 23 juli 2009

    Hur goda som helst, kommer o baka dom i fortsättningen också.

  • Brödbakerskan 16 maj 2020

    Ljuvligt gott bröd. Det här kommer jag att baka många gånger!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.