Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sötost

 
Skriv ut

På julbordet förr i tiden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ljumma mjölken och häll i de uppvispade äggen och ostlöpet. Låt stå en halv timme.
  2. Skär den nu stelnade mjölken i rutor, ej för små, och stoppa ner kanelen.
  3. Ställ kastrullen på spisen, lite värme , 2:an eller 3:an på plattan. Koka ostmassan försiktigt i 2 timmar eller tills den är ljust brunaktig.
  4. När en halvtimme återstår, häller man i sirapen. Koka detta ca en halvtimme till.
  5. Ställ det hela att kallna. Ös sedan upp, men ta med lite vassla, annars blir den torr. Serveras med vispad grädde och hjortronsylt. Gott!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.